Začíná charitní sbírka věcí

Zábřeh, Mohelnice - V Zábřehu a Mohelnici začíná ve středu 10. října charitní sbírka, která dává šanci zbavit se nepoužívaných věcí - od látek, oděvů a bod, přes nádobí, lůžkoviny, záclony a elektrospotřebiče až po ojetá kola. Věci musí být zabaleny do igelitových pytlů nebo krabic, aby se přepravou nepoškodily. V Zábřehu je sběrným místem objekt bývalého skladu českých drah u nádraží, v Mohelnici přízemí kulturního domu. Místa budou otevřena ve všední dny od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin.

Aeroklub pořádá Drakiádu

Šumperk - Drakiádu pro veřejnost pořádá v sobotu 13. října  Aeroklub Šumperk ve spolupráci s Vilou Doris a městem Šumperk. Drakiáda začíná na letišti u Krásného ve 14 hodin.

Za parkování v Mohelnici se bude platit

Mohelnice - V opraveném centru Mohelnice se od začátku listopadu bude platit za parkování. Cílem je regulace parkování na náměstí, které dřív, řečeno s nadsázkou, sloužilo jako největší parkoviště hlídané kamerovým systémem ve městě.  Na náměstí Svobody, Kostelním náměstí, v ulici S. K. Neumanna a Třebovské až po ulici Okružní se bude za stání platit od 8 do 17 hodin a parkování bude časově omezeno maximálně na šest hodin. Za první půlhodinu zaplatí řidič 5 korun, za celou první hodinu 10 korun a každá další hodina bude za 20 korun.

Třídění textilu má v Zábřehu úspěch

Zábřeh - Úpěch zaznamenalo v Zábřehu rozšíření třídění odpadu o kontejnery na použitý čistý textil, obuv a oděv. EKO servis rozmístil v květnu po městě čtyři kontejnery: u prodejny Albert v Bezručově ulici, u Billy a v ulicích Valová a Na Vyhlídce.

„Během června do nich obyvatelé Zábřeha vhodili téměř dvě a půl tuny textilu, o měsíc později už odběrná firma odvezla 2061 kilogramů a prozatím rekordním byl srpen, kdy se v kontejnerech nastřádalo 4171 kilogramů textilu," informoval jednatel EKO servisu Milan Doubravský.

Mikroregion Mohelnicko má nového předsedu

Mohelnice - Novým předsedou svazku obcí Mikroregion Mohelnicko je starosta Mohelnice Antonín Navrátil (TOP 09). Dosavadní předseda Aleš Miketa se funkce vzdal na poslední valné hromadě svazku v září.  Důvodem bylo to, že se v srpnu odešel z funkce starosty Mohelnice. A ve svazku panuje ujednání, že předsedou je vždy starosta největší obce mikroregionu.