Sociální služby se představí veřejnosti

Jeseník – Zařízení, která pomáhají lidem v problémech, si bude moci v úterý 18. března prohlédnout veřejnost. V tento den se několik organizací ve městě připojí k Mezinárodnímu dni sociální práce.

Veřejnost si bude moci od 10 do 18 hodin prohlédnout prostory azylového domu na ulici Otakara Březiny a seznámit se s jeho fungováním. Ve stejný den bude možné od 10 do 16 hodin rovněž navštívit sociální služby občanského sdružení Darmoděj: kontaktní centrum u autobusového nádraží, doléčovací centrum v ulici Nábřežní a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, které sídlí v budově městské haly u hotelu M.

V klubu Ginger Dog na Husově ulici se od 18 hodin uskuteční promítání dokumentů Punkový syndrom a Film jako Brno.

V jesenických lázních oslaví světový den vody

Jeseník – Mezinárodní den vody oslaví od pátku 21. do neděle 23. března jesenické lázně. Jejich návštěvníci se budou moci seznámit s historií a současností tradičních Priessnitzových procedur. Mohou se rovněž těšit na procházky po pramenech s průvodcem, historii jejich obnovy připomene promítání v kinokavárně Sofie. Největší vodní nadšence čeká aqua aerobic, aqua nordic walking nebo potápění.

Pošta v Bernarticích na týden zavře

Bernartice – Obyvatelé Bernartic se budou muset ve své vesnici na týden obejít bez služeb pošty. Pobočka v Bernarticích bude od 25. do 31. března dočasně uzavřena. Služby bude v této době zajišťovat pošta v nedalekém Javorníku. Otevřená je v pracovní dny od 8 do 11 a od 13 do 17 hodin.

Vikýřovice hledají kronikáře

Vikýřovice – Člověka, který povede obecní kroniku, hledají ve Vikýřovicích. Mělo by se jednat o zodpovědného člověka znalého pravopisu s výborným slohem a krasopisem nebo dobrou znalostí práce na počítači. Samozřejmostí je dobrá znalosti dění ve Vikýřovicích a okolí.

Povinnost vést obecní kroniku vyplývá samosprávám ze zákona. Zápisy do ní musí kronikář provádět nejméně jednou za kalendářní rok. Za službu obec nabízí kronikáři finanční odměnu. Zájemci se mohou hlásit na obecním úřadu do konce dubna.

V Rapotíně pořádají bazar

Rapotín – Zbavit se nepotřebných věcí či naopak nakoupit oblečení, hračky nebo potřeby pro miminka budou moci lidé v pátek 14. března v Rapotíně. Ve zdejším kulturním domě se bude konat bazar jarního oblečení a potřeb pro děti a dospělé.

Příjem věcí se uskuteční od 9 do 10.30 hodin, lidé si je budou moci nakoupit od 10.30 do 18 hodin. Výdej neprodaných věcí se uskuteční v sobotu od 9 do 11 hodin. Patnáct procent z ceny prodané věci použije vikýřovické rodinné centrum Vikýrek na nákup pomůcek a hraček.

Rapotínským nepůjde elektřina

Rapotín – Bez dodávky elektrického proudu se budou muset ve čtvrtek 27. března obejít obyvatelé velké části Rapotína. Proud nepůjde od 8 do 16 hodin v ulicích Jesenická, Zámecká, V Aleji, U Koupaliště, K Mlýnu, Krátká, u Losinky, Lesní, Pod Bukovou, Na Soutoku, K Desné a v části ulic Šumperská a Osvobození. Důvodem odstávky jsou práce na distribuční soustavě.