„Víme, že do konce roku bude propouštěno 120 až 130 lidí. Zatím se jedná o čtyři zaměstnavatele. Někteří lidé už výpovědi mají, jiné to teprve čeká," řekla ředitelka Okresní hospodářské komory Jeseník Jana Franková.

Zaměstnání zpravidla ztratí lidé, kteří podepsali pracovní smlouvu na dobu určitou do 31. prosince 2013. Výpověď však dostali i zaměstnanci s pracovním poměrem na dobu neurčitou.

Mezi firmami, kterým ubude zaměstnanců, jsou i lázně v Jeseníku. „Priessnitzovy lázně jsou také jednou z těchto společností," řekl primář lázní Jaroslav Novotný.

Pracovní místa na Jesenicku zruší i společnost Weber. Ve svém závodě ve Vápenné dávala ještě loni v prosinci práci bezmála padesátce lidí. Výrobu přesouvá do Prostějova. Závod by měl skončit do února 2014.

tabulka.

„Hlavním důvodem přesunu výroby je skutečnost, že zde působíme v pronajatých prostorách, což mimo jiné neumožňuje další rozvoj v souladu s firemní strategií," sdělila již loni v prosinci Monika Ruffrová ze společnosti Weber.

Pro Vápennou není stěhování závodu dobrou zprávou. „Část zaměstnanců přejde do Prostějova, ti spíše starší půjdou buď na úřad práce nebo budou čekat na předčasný důchod," řekl starosta Vápenné Leoš Hannig.

Situace se příliš nedotkne jen obchodních zástupců Weberu.

Na Šumpersku žádný podnik hromadné propouštění neavizuje, přestože se každá firma snaží co nejvíce šetřit. Pokud se propouští, týká se to jednotlivců.

Jesenický okres patří k regionům s nejvyšší nezaměstnaností. Přesto i zde pracovníky některých profesí hledají obtížně. Mnoho lidí má totiž špatné vzdělání a práce pro ně není. Musí se pak nákladně rekvalifikovat.

„Chybí technické obory. I ve vyšších pozicích. Řetězárna v České Vsi například dlouhou dobu hledala technického pracovníka," řekla Jana Franková.

Podobnou zkušenost má i šumperský podnik Pars nova. V současnosti zde pracuje kolem 750 zaměstnanců, lidi na některé pozice ale firma shání obtížně. Poptávka je například po lakýrnících či svářečích, což v současnosti nejsou nejpopulárnější učební obory. „To je celorepublikový trend," konstatovala mluvčí podniku Pars nova Jana Kaněvová.

Jesenická hospodářská komora chce díky dotaci zaměstnancům svých členských firem, kteří přijdou o práci, pomoci. Zdarma pro ně zajistí pomoc při zahájení podnikání nebo rekvalifikace. V nabídce jsou například svářečské kurzy, řidičské oprávnění na nákladní automobily, jazykové či počítačové kurzy nebo rekvalifikace na seřizovače programovatelných strojů.

Zaměstnanci se budou moci rekvalifikovat ještě před tím, než by šli odešli na úřad práce. Pokud se některý podnikatel rozhodne tyto lidi zaměstnat, získá po určitou dobu příspěvek na jejich mzdu.

Nezaměstnaných na Jesenicku přes zimu výrazně přibývá každoročně. Letošní situace nemá být situace naštěstí výrazně horší než v jiných letech.