Ze čtvrtka na pátek by přes Moravu měla přecházet studená fronta, která přinese déšť a přeháňky. 

Nejchladnějším dnem týdne bude zřejmě sobota, která pravděpodobně začne pod nulou a přes den se teploměr nedostane přes pět stupňů.

Ve středu bychom si ale ještě mohli užít sluníčko, během dne se má vyčasit až na skoro jasno. Nejvyšší teploty vystoupí na 7 až 10 °C.

Čtvrtek už bude ve znamení větší oblačnosti, i když může být dočasně až polojasno. Teploty se čekají obdobné jako ve středu, někde až 12 stupňů.

Místo dopadu letounu.
Letoun plachtil 80 kilometrů, v Šumperku se zřítil mezi domy. Kdo to pamatuje?

Pátek začne v Olomouckém kraji pod mrakem, s deštěm a přeháňkami, už od 300m mohou být smíšené nebo sněhové. Pak by se opět mohlo objevit slunce.

"Během dopoledne čekáme ustávání srážek a ubývání oblačnosti až na skoro jasno. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C," předpověděla Marie Glofáková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. 

Víkend by mohl být docela příznivý k vyvětrání v přírodě, vydatnější srážky meteorologové v Olomouckém kraji v aktuální předpovědi nečekají.

V závěru týdne bude převážně oblačno, někde i se sluncem, ale poměrně chladno. V noci až - 3 stupně, v sobotu přes den do 5 stupňů, v neděli jen o krapet tepleji.

Senátor Marek Ošťádal při projevu v hanáčtině
VIDEO: V Senátu zazněl projev v hanáčtině. Poprvé v historii Česka