Postupně procestovaly šest států. V Itálii tvořily obrázky z mušliček, v Rusku s Nastěnkou pletly, v Londýně malovaly typický patrový autobus a ve Francii stavěly Eiffelovku.

„V rámci Evropského dne jazyků tak poznáváme šest zemí. V každé z nich na děti vždy jeden člověk mluví řečí daného státu a učitelky jim pomáhají rozumět. Úvod, během něhož se děti rozdělily do skupin a dostaly mapu, byl celý v němčině. Vyzkoušely si tak pocit, kdy v cizí zemi nerozumějí a musejí si umět poradit," popsala netradiční vyučovací den ředitelka školy Marie Beranová.

Jednotlivé země školáci také ochutnávali. Ve Velké Británii si vyrobili pomerančovou marmeládu, kterou budou mít v příštích dnech na svačinu, na Slovensku si připravili zeleninový salát, jenž snědli k obědu, a v Německu si upekli typické preclíky.

„Mně se nejvíc líbily mušličky v Itálii. Vyrobila jsem si z nich obrázek," podělila se o své zážitky Sára Perekstová.

„Pro mě byl nejlepší Londýn, kde jsme vařili džem. Chtěla bych se tam podívat. Jazyky mě baví," svěřila se Eliška Beštová.

V Lesnici mají školáci angličtinu už od první třídy. První slovíčka ale pochytají už ve školce, kde na ně občas učitelka mluví anglicky s plyšovým pejskem. Cizí jazyk tak slyší od malička.