Kdo by občas neodolal zakousnout ke kávě či čaji něco dobrého, zvlášť když se vůně čerstvě upečené bábovky už nějakou dobu line z kuchyně? Prostě pečení k domácí pohodě patří. Pokud k pečení přizvete i své děti, může se z něj stát zábavná a veselá hra pro celou rodinu.

Pro všechny maminky, které by rády pekly pro děti a s dětmi, máme tip. V Dětském centru Pavučinka v ulici Dr. E. Beneše v Šumperku probíhá charitativní projekt nazvaný Hera – Sobotní škola pečení, kam můžete společně s dětmi přijít a přiučit se něco nového od cukrářského profesionála.
„Doufáme, že jsme účastnice inspirovali a o prázdninách využijí naše praktické a rychlé recepty.

Slaný závin nebo rychlou pizzu ocení každá hospodyňka, která si chce v létě také trochu zalenošit,“ uvádí odborná garantka celého projektu Pavlína Berzsiová, která většinu receptů sestavila a sama spolu s dalšími zkušenými lektory předává účastníkům kurzu své mnohaleté cukrářské zkušenosti. Pavlína Berzsiová je nositelkou řady profesních ocenění a kromě pedagogické činností také úspěšně reprezentuje Českou republiku na mezinárodních soutěžích. Škola pečení má svou patronku, herečku Petru Špindlerovou ze seriálu Velmi křehké vztahy, která postupně dětské domovy navštěvuje a přímo s účastníky kurzu natáčí DVD kuchařku. Výtěžek z prodeje této kuchařky si rozdělí zúčastněné dětské domovy.

Školní rok se pomalu chýlí ke konci, a tak i Sobotní školu pečení čekají prázdniny. V tomto školním roce máte příležitost absolvovat ještě dvě lekce: už tuto sobotu 9. června od 14 hodin se můžete naučit péct krásné narozeninové dorty a v poslední lekci tohoto školního roku v sobotu 23. června slané pečivo.

Pokud se chcete zúčastnit také televizního natáčení v Šumperku, máte možnost 15. září, v jiných termínech pak je možné se zúčastnit v dalších sedmi městech.

Škola pečení probíhá souběžně ve všech dětských domovech. Stačí si na www.skolapeceni.cz nebo infolince 844 222 844 najít nejbližší dětský domov, vhodný termín a přihlásit se.

Cena jedné lekce je 299 korun, v doprovodu rodiče se jí mohou zúčastnit i děti. Ty mají do patnácti let účast zdarma.