Prvních několik měsíců po návratu z Dominikánské republiky žila jako celebrita. Na druhou stranu musela na sociálních sítích překousnout i mnohá velmi negativní hodnocení své osoby. Účinkování ve světoznámé soutěži ji však výrazně nezměnilo.

„Jako životní zkušenost, byl Hotel Paradise úžasný, posunul mě dopředu. Vím, co chci a umím se prosadit," říká sebevědomě jednadvacetiletá tmavovláska.

Vyjadřovací schopnosti ani sebevědomí jí nechyběly už před soutěží. To je ostatně jeden z důvodů, proč ji organizátoři mezi stovkami přihlášených vybrali. Tím dalším je výrazně hezká tvář s velkýma hnědýma očima a dlouhé černé vlasy.

Přihlásit se do reality show byl společný nápad její a jejího kamaráda gaye. Tehdy je nadchla televizní upoutávka plná slunce, pláží a nádherného moře. Lákalo je tedy spíš exotické prostředí a touha zažít dobrodružství, nikoli vidina peněz. „Zásadní vliv na rozhodnutí měla zřejmě euforická nálada a vínečko," přiznává s rozverným úsměvem Jana Zezulová.

Potom musela projít několika užšími výběrovými koly, které se konaly v Praze. Z osmi desítek kandidátů nakonec vybrala porota na základě kamerových zkoušek smíšenou skupinu šestnácti mužů a žen, kteří se vydali do Dominikánské republiky. Tehdy ještě studentka olomouckého gymnázia Jana Zezulová byla mezi nimi.

„Při kamerových zkouškách šlo hlavně o to, jak se chováme před kamerou, vystupujeme v různých situacích a dokážeme obhájit svůj postoj," vzpomíná.

Natáčení v luxusním hotelu bylo podle mladé dívky velmi náročné. Hotel Paradise je o vztazích, přátelských ale zejména těch partnerských. Kdo nemá partnera opačného pohlaví, s nímž je ochoten sdílet pokoj a společnou postel, vypadává. I když studentka Jana odešla ze soutěže předčasně a kvůli vyhroceným vztahům s ostatními účinkujícími v podstatě dobrovolně, přece jen se s tím její tehdejší a zároveň současný přítel musel nějakou dobu vyrovnávat.

Mnohem raději proto vzpomíná na chvíle trávené mimo natáčení. Na nádherné pláže a luxusní ubytování. „Dnes, s odstupem času, vnímám svou účast v reality show jednoznačně pozitivně. Tehdy po návratu, jsem to cítila jinak," vysvětluje tmavovláska vyrovnaně.

Říká, že nějakou dobu po příletu nechtěla nikoho vidět ani slyšet. Zavřela se u rodičů v Oskavě, aby se uklidnila a urovnala rozházené myšlenky. Je naštěstí od přírody optimistická a plná energie. Z tříměsíčního dobrodružství si odnesla jen to dobré, méně příjemné zážitky nechala za sebou.

Letos mladá dívka nastupuje do druhého ročníku na univerzitě v Olomouci. Protože se za několik let vidí jako úspěšná manažerka prosperující firmy, studuje němčinu a aplikovanou ekonomii. Už dnes si však přivydělává, takže budoucnosti se nebojí. Její tvář mohou diváci znovu vidět na televizních obrazovkách, neboť Hotel Paradise se po dvou letech dočkal reprízy. Autor: Jana Franková