Kvůli opravě kanalizace a vodovodního řadu je uzavřená Olomoucká ulice na příjezdu od dálnice a Loštic. Pracuje se rovněž v Mlýnské ulici, kudy do centra míří řidiči ve směru od Zábřehu. Uzavřená stále zůstává také Okružní ulice, která navazuje na nový kruhový objezd.

Rekonstrukce této komunikace v úseku po autobusové nádraží potrvá podstatně déle, než město plánovalo. „Byly tady problémy s přeložkou plynového potrubí. V roce 2005, kdy se potrubí pokládalo, ho dělníci uložili hlouběji, než měli. Povolení pro přeložku plynového potrubí se podařilo získat po šesti měsících. Šest týdnů déle, než bylo plánováno, trvala i oprava vodovodního řadu," vysvětlil starosta Mohelnice Pavel Kuba.

Tím ale problémy v Okružní ulici nekončí. Z původní splaškové kanalizace se měla stát podle projektu dešťová. Ukázalo se ale, že je v tak špatném stavu, že ji bude nutné zásadně zrekonstruovat. Kvůli tomu naberou práce další zpoždění.

Uzavřená je i druhá polovina Okružní ulice od Olomoucké po Smetanovu, která je nyní vyfrézovaná a bude se zde pokládat nový povrch. V Olomoucké ulici v úseku od elektrotechnické průmyslovky po autobusové nádraží se nyní buduje kanalizace a opravuje vodovod. I tady bude následovat pokládka nového asfaltu.

Kvůli tomu se nyní autobusy nedostanou na nádraží v centru. Místo toho spoje zastavují u Penny marketu v Zábřežské ulici. Mimo provoz je také zastávka u obchodní akademie.

V Mlýnské ulici nyní dělníci pracují na opravě vodovodu. Od září na to naváže oprava chodníků, silnice, autobusové zastávky a vznikne tady i nový přechod pro chodce.

„Stávající zpomalovací práh se odstraní a místo toho tady bude zvýšený přechod. Dělníci zde vybudují i nové dešťové vpusti, které pomohou k lepšímu odvodnění ulice," doplnil starosta Kuba.

V minulosti se zde stávalo, že při průtrži mračen se v zaústění do Zábřežské ulice tvořila laguna vody a auta měla velký problém projet. Jeden řidič zde dokonce ve vodě uvízl. Práce v Mlýnské ulici mají skončit do poloviny října.

Na pokládce nových povrchů po výkopech kanalizace se nyní pracuje i v ulicích Masarykově a Boženy Němcové. Práce potrvají nejméně do konce září. Město plánuje, že letos nechá opravit také ulice Stanislavovu, Na Příkopech, Mlýnskou, Dolní a Horní Krčmy a silnici přes místní část Podolí, které také zasáhla rozsáhlá akce výstavby a rekonstrukce kanalizační sítě.