Když člověk prochází Velkými Losinami, narazí na řadu rozestavěných, nedávno dokončených nebo zrekonstruovaných domů.

„Velké Losiny byly vždycky dobrá adresa, takže zájem o výstavbu v Losinách byl. Bohužel zde není moc volných stavebních parcel v majetku obce, ale na lukrativnějších místech jich je spousta v soukromých rukou," řekl bývalý starosta Velkých Losin Norbert Pfeffer.

S dotazy na možnosti výstavby v Losinách se podle svých slov setkával. „Pokud by teď byla zvýšená poptávka, nedával bych to do souvislosti s dokončovaným termálním parkem, ale spíše s tím, že se pohnula ekonomika," uvažuje Norbert Pfeffer.

Podle realitního makléře Vladimíra Valoucha jsou Velké Losiny v oblasti bydlení dlouhodobě stejně atraktivní jako Šumperk. „Velké Losiny si svou dispozicí, nabídkou služeb, občanskou vybaveností udržují cenově zhruba stejnou atraktivitu jako bydlení v Šumperku," řekl Vladimír Valouch.

I podle něj patří Losiny na Šumpersku k vyhledávaným lokalitám. „Má to dva důvody. Kromě místních tam nemovitosti kupují i Brňáci a lidé, kteří jezdí do tamních lázní. To se na tamním odbytu projeví," poznamenal Vladimír Valouch.

Jednou z nemovitostí, která v Losinách aktuálně roste, je komplex zvaný Senzion. Jedná se o netradiční penzion pro seniory se samostatnými byty, kde budou moci penzisté prožít aktivní stáří.

„Velké Losiny jsou atraktivní nejen pro  seniory, ale i jejich rodinné příslušníky. Když je přijedou navštívit, mají zde pestrou nabídku  jiných aktivit," uvedl letos v březnu v rozhovoru pro Deník Pavel Holubář, který je jedním ze zakladatelů projektu.

Ve Velkých Losinách se nachází zámek a ruční papírna, mezi nimi loni vznikl Areál zdraví s restaurací a řadou venkovních aktivit.

V obci se dvěma tisíci sedmi sty obyvateli se také nachází lázně, na jejichž okraji roste termální park. Komplex s devíti bazény naplněnými léčivou termální sirnou vodou a řadou atrakcí bude v České republice jedinečný.

Výstavba vodního světa nabrala mírné zpoždění. „Na první koupání se můžete těšit začátkem roku 2015," vzkazují na webu termálního parku losinské lázně.