Pozvání přijalo sedm výtvarníků. Všichni obsadili trávník v parku před zámkem a téměř šest dnů se tady oháněli dláty a pilami za vydatné pozornosti místních obyvatel, kteří chodili sledovat proměnu dřevěných špalků v plastiky. Netradiční vernisáži, při níž návštěvníci putovali od sochy k soše, patřilo sobotní odpoledne. Moderátor představil každého autora i jeho dílo a vyhlásil také hodnocení dětské poroty, jejíž členové dávali plastikám známky jako ve škole.

Nejlépe si v dětských očích vedla Paní mořské říše, kterou stvořil loučenský řezbář a spolupořadatel sympozia Jaroslav Pecháček. Na rozdíl od svých kolegů nevezme do ruky dláto, pracuje výhradně s motorovými pilami. Jeho půvabné mořské paní dělal v parku společnost Rybář se zlatou rybkou, Ohnivec, Žabí král, Paní měsíční noci, Vodní víla a Kytice pro paní rybářovou. Podepsáni jsou pod nimi výtvarníci Jan Roda, Romana Krestýnová, Jan Vokoun, Tomáš Wurst, Antonín Suchan a Jaroslav Minář. Všichni si atmosféru a prostředí sympozia pochvalovali a nadšeni byli i lidé z Loučné.

„Nevadí mi, že mě při práci lidé okukují, já to ani nevnímám. Na tak velké plastice bych samozřejmě jindy pracoval déle. Na sympoziu je člověk limitován časem, takže není možné si tak pohrát s čistotou kresby, ale tak už to na sympoziích chodí,“ řekl pražský řezbář Jan Roda. Na vernisáž navázala dražba menších výtvarných děl, která věnovali účastníci sympozia. Celou vydraženou částku 12,5 tisíce korun věnuje obec místním pěveckým sborům. Plastiky stvořené během Dřevosochání se už brzy přestěhují na hráz rybníka Kocián, kde vznikne netradiční venkovní galerie.