Klub stojí v okrajové části Vikýřovic u výpadovky ze Šumperku na Jeseník. Z údajů v katastru nemovitostí vyplývá, že současný vlastník objektu má trvalé bydliště v Olomouci.

Podle realitní kanceláře se v přízemí budovy nachází vstupní hala, obytný prostor a úklidová místnost. V prvním a druhém patře pak celkem pět pokojů, každý s vlastním sociálním zázemím.

„Dům byl postaven a zkolaudován v roce 1998 jako penzion. Dle územního plánu je možné jej využívat jako rodinné bydlení,“ stojí v inzerátu na realitním webu.h

Vlakové nádraží v Zábřehu, leden 2022.
Křik a zápach na nádraží v Zábřehu. Posílíme ostrahu, slibuje Správa železnic

V poslední době bez stížností

Noční klub se čas od času stal terčem stížnosti. Například v roce 2016 projednávali vikýřovičtí radní stížnost jednoho z místních obyvatel na nadměrný hluk šířící se z budovy a výfukové plyny od vozidel, která před objektem parkovala.

Podle starosty Vikýřovic Václava Mazánka obec v poslední době žádné stížnosti v souvislosti s provozem podniku neřešila.

„Poslední byla zhruba před rokem. Jednalo se o hluk. Ve sklepě měli reproduktor, který vydává nízké frekvence. To jsme jim vytkli a oni s tím přestali. Ucpali i ventilaci, která byla vyústěná směrem k rodinnému domku. Jinak k žádnému rušení nočního klidu nedocházelo,“ řekl.

Oblíbený motorest RestWhile v Rapotíně provozovatelé dočasně zavřeli kvůli koronavirovým restrikcím vlády.
Oblíbený motorest v Rapotíně zavřel. Poslední kapka? Restrikce neočkovaných

Eden je jeden z posledních erotických klubů na Šumpersku. V minulosti zařízení stejného druhu fungovalo i ve Štítech nebo na Bludovečku. Z druhého jmenovaného je nyní oblíbená výletní restaurace.

Noční podniky s erotickými službami dosud existují v Zábřehu nebo Jeseníku.