„Je to velmi složitá tajenka a já se necítím kompetentní ktomu vyjadřovat. Nevím, jestli je vtéto hře zapojeno hodně lidí. Nejsem ten, který by celý případ nějak rozklíčoval. Já jsem vněm měl poměrně jednoduchou úlohu– postarat se oBarboru,“řekl.

Jak celou kauzu zatím prožívalo Východočeské divadlo, jehož bývalý šéfdramaturg Martin Fahrner poskytl Barboře Škrlové její norskou identitu?

„Minulá středa, kdy se média dozvěděla, že vpřípadu Martin figuruje, byla velmi hektická. Stejně tak iden poté. To jsme neustále jen zvedali telefony a vysvětlovali, jak to bylo sMartinem, jak na nás působil a jak náhle od nás vlétě odešel,“ líčil mluvčí VČD Radek Smetana.

„Ozvali se novináři ze všech celostátních deníků, časopisy, televize, které knám jinak těžce dostáváme na premiéry či jiné významné divadelní akce,“ konstatoval Radek Smetana.

„Mrzí nás, že tato kauza zcela zastínila připravovanou premiéru Peer Gynta, která je na programu už tuto sobotu a neděli,“ řekl divadelní mluvčí.

„Samozřejmě, že se otéto kauze bavíme, jsme zní neustále všoku, ale paralyzované divadlo opravdu není,“ ujistil Radek Smetana.

„Po Martinově vystoupení ve zpravodajství televize Nova skutečně nevíme, co si máme ojeho roli vtéto kauze myslet. Udivilo nás, že se tváří, jako kdyby se nic nestalo a všechno bylo vnaprostém pořádku. Ale je to čistě jeho soukromá věc, divadlo sní nemá nic společného,“ nechal se slyšet mluvčí.

Ani ředitel VČD Petr Dohnal si nemyslí, že by se kauza spojená sMartinem Fahrnerem výrazně projevila na chodu pardubického stánku Thálie.

„Vžádném případě to nebereme ani jako pozitivní, ani jako negativní reklamu. Rozhodně nechceme na této kauze nic vytěžit, ikdyž lidí, kteří se na ní budou chtít přiživit, asi bude hodně,“ přemítal Dohnal.

„Zatím nepozoruji, že by se vdivadle tvořily hloučky, kde by se oMartinovi debatovalo a řešilo, co se sním děje. Vzhledem knáročným přípravám víkendových premiér a Grand Festivalu smíchu na to není čas,“ uzavřel šéf VČD.

Proč se do celé kauzy Martin Fahrner zapletl?

„Chtěl jsem pomoct člověku, kterého považuji za dobrého, až vlastně nejlepšího zlidí, jaké jsem kdy vživotě potkal, někomu, kdo vypadal, že je ve velké nouzi. Nebylo mým cílem nikoho zesměšňovat, přelstít nebo si zněj dělat srandu. Barboře bych pomohl znovu a rád, protože si jí vážím,“ podotkl v rozhovoru pro TV Nova Martin Fahrner, jenž si za svým jednáním stojí.

„Pochopitelně kdyby šlo najít nějaký přirozenější způsob, tak by se asi použil, ale už to prostě proběhlo tak, jak to proběhlo,“ uvedl bývalý šéfdramaturg VČD, jenž se prý úkolu poskytnout Barboře Škrlové identitu svého syna Adama chopil proto, že se svou rodinou nebyl tak nápadný.

„Nejsme zBrna a stáli jsme trochu dál od tohoto případu. Nebyli jsme vněm nějak zasvěcení, takže to bylo svým způsobem dobře zvolené,“ prohlásil.

V rozhovoru přišla řeč také na skutečnost, že Fahrnera Barbora Škrlová v Norsku obvinila ze sexuálního zneužívání.

„Sám na to nemám vysvětlení. Nevím, jestli myslela mě, nechápu to a bylo mi ztoho velmi těžko. Když se rozhodnete, že někoho budete ochraňovat a pak se objeví takové nařčení, tak je to strastiplné,“ reagoval Martin Fahrner, jehož prý čas strávený sBarborou obohatil ospoustu věcí.

„Hodně toho ví a umí. Myslím, že jsem toho od ní víc obdržel, než jsem jí dal,“ přemítal.

Barbořina otce Josefa Škrlu, který je vČesku označován za vůdce sekty, charakterizoval jako slušného a hodného člověka.

„Osobně si ho velice vážím, ikdyž některé věci nechápu,“ uzavřel dramaturg.