Průvod herců v zajímavých papírových maskách inspirovanými japonskými origami se vydal od šumperské radnice k divadlu. Herci do svého divadla zapojili také diváky.

„Je to velmi zajímavá podívaná, já i děti máme skvělý zážitek, i když mladší syn se masek trošku bál,“ řekla Jana Holubcová ze Šumperka, která se na pouliční představení vydala se dvěma potomky.

Divadlo Continuo, které šumperanům nabídlo barvitou podívanou, je mezinárodní divadelní skupina vedená režisérem a uměleckým vedoucím Pavlem Šťouračem. Zakládající členové spolu začali pracovat v roce 1990 na pražské DAMU, nyní skupina působí v jižních Čechách. V inscenacích Divadla Continuo lze najít nezaměnitelnou poetiku, herci kombinují prvky divadla i cirkusu, používají různé akrobatické techniky a zpravidla nechybějí loutky od menších až po nadživotní velikost.

Festival Divadlo v parku, který se letos poprvé kromě tradiční scény v Sadech 1. máje využil prostory v centru města, končí v pondělí. Poslední představení Divadla Buchty a loutky nese název Rocky IX. Jedná se o příběh smutného boxera, jeho osamělých kamarádů a nepřátel. Představení získalo prestižní putovní cenu ERIK za nejpozoruhodnější loutkářskou inscenaci roku 2004. Začátek představení je v 19 hodin v prostoru za divadlem.