„Očekávali jsme, že zaplníme zhruba polovinu náměstí, ten zájem nás absolutně překvapil. Potěšilo nás, kolik přišlo mladých lidí,“ řekl dirigent orchestru Lubomír Vepřek.

Dechový orchestr se sólisty a čtyřicetičlenným sborem si pro posluchače připravil program složený z filmové hudby. Náměstím se tak nesly melodie z Jurského parku, Gladiátora, Kmotra, Star Wars nebo Tří oříšků pro Popelku. Hudbu doplňovaly ukázky z daných filmů, které se střídaly se záběry na hudebníky.

Návštěvníkům se akce líbila.

„Byla to fantastická záležitost. Doufáme, že to nebyl první a poslední ročník. Dechberoucí, slzy se nám vkrádaly do očí, prostě zážitek,“ uvedla Lenka Bláhová.

„Sami jsme navštívili po republice několik takových koncertů. Tato hudba zažívá boom, mladí lidé ji sledují. Je to zajímavé téma,“ vysvětlil Lubomír Vepřek, proč se do náročné akce pustili.

Večernímu koncertu předcházel odpolední program, v rámci něhož vystupovala hudební tělesa ze Zábřehu i širšího okolí. Kdo by si chtěl filmové melodie v podání Zábřežských poslechnout, bude mít možnost v sobotu 23. června na festivalu Hudba bez hranic v Dolních Studénkách.

Mohelnický závod Hella navštívily v sobotu 9. června tisíce lidí.
Mohelnická Hella ukázala, jak vyrábí světlomety. Dorazily tisíce lidí
Dolní Moravě vévodí největší mamutí atrakce na světě.
Na Dolní Moravě vyrostl největší mamut na světě. Co je uvnitř?