Flanelová košile se stala symbolem kampaně Petra Pavla poté, co na Štědrý den popřál svým fanouškům na svých sociálních šťastné a veselé Vánoce. Přání doprovodil obrázkem, na kterém jsou se svou manželkou u stolu v červenočerných flanelových košilích.

Petr Pavel dorazil do volebního štábu, 28. ledna 2023, Praha.
Pavel vyhrál na Šumpersku o patnáct hlasů. Jesenicko ovládl Babiš

Flanelová košile stala sehrála roli i při volebním večeru, když Petra Pavla v jeho volebním štábu nečekaně navštívila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

„Myslím, že na světě nejsou dva národy, které jsou si tak blízké jako Češi a Slováci. Právě tato lidská blízkost je důvodem, proč se spolu těšíme při každé velké chvíli. A volba prezidenta nesporně takovou velkou chvíli je. Osobně mám mimořádnou radost z toho, že v našem regionu a v Evropě přibude hlava státu, která si cenní demokratických hodnot a jejíž síla pramení z klidu,“ řekla.

Zvolený český prezident jí po její krátké řeči předal kytici flanelovou košili. Z nápisu na tašce a štítku na oblečení bylo patrné, že se jedná o kus z kolekce módní značky Woox z Jeseníku.

Pavla Nýdrle, šéfka kampaně Petra Pavla, při focení pro Deník, 28. ledna 2023, Praha
Flanelová košile nás ze začátku trápila, řekla šéfka kampaně Petra Pavla

Košile v pastelových barvách je modelem Camisia Ecru Chica a podle Wooxu je vyrobená kousek od Jeseníku.

„Drtivá většina světových estétů považovala donedávna za nejkrásnější stvoření světa páva. Letos skončil tento egomaniakální bažant na ošklivém čtvrtém místě, všechny medaile berou holky ve flanelce,“ představuje tento model svým osobitým stylem Woox.

Pro jesenickou značku to nemusí být jediný „zářez“ u budoucí hlavy státu. I košile, v nichž byli na Štědrý den vyfoceni Petra a Eva Pavlovi, na první pohled odpovídají těm z Wooxu.

Svatba Petra Pavla a Evy Zelené na olomoucké radnici 9. prosince 2004.
Generál Pavel se ženil v Olomouci, s manželkou se potkal na Hané