Před týdnem u olomoucké radnice František Nedvěd zaplnil svými nezaměnitelnými melodiemi náměstí, i přestože po vstupu na pódium působil unaveně a přiznal, že není v plné síle. 

"Necítím se úplně dobře. Ale dnes jsem utekl z nemocnice, abych tu mohl být s vámi,“ prozradil natešenému publiku po první písničce.

Za mikrofonem pak jako vždy předvedl profesionální výkon a nevynechal hity jako Frankie dlouhán, Kočovní herci anebo Stánky.

A lidé si jeho vystoupení užívali. Včetně skupinky usměvavých dam z Olomouce. „Milujeme jeho písničky, on sám je velký sympaťák. Jsme rády, že přijel i sem,“ vyznaly se. 

František Nedvěd
Zemřel František Nedvěd. Legenda českého folku podlehla rakovině plic

Kontakt s posluchači a společný zážitek na olomouckém náměstí si pochvaloval i sám František Nedvěd. 

Právě o víkendu po olomouckém koncertě se ale hudebníkovi přitížilo.

"Minulý týden v neděli jsem ho odvážel. V pátek jsme hráli v Olomouci. V sobotu vstal a byl ještě v pořádku, ale k večeru začal být unavený a ospalý. Říkal jsem si, že je to následkem koncertu, ale v neděli začal spát už pořád, tak jsem ho odvezl do nemocnice. Byl celý dehydrovaný," popsal pro web ŽivotvČesku.cz Františkův syn Vojta.

Pohoda u Trojice na Horním náměstí v Olomouci, 9. 7. 2021
Pohoda u Trojice začala. Takto si náměstí užívalo hity Kryla a Františka Nedvěda

František Nedvěd se potýkal s rakovinou plic už delší dobu. Prodělal chemoterapii, po zlepšení se mu ale nemoc vrátila v plné síle. 

"Táta zemřel v neděli, vzalo to neskutečný obrat. V sobotu vypadal ještě v pořádku a v neděli odpoledne, když jsme do nemocnice jeli s maminkou, tak už moc nekomunikoval a říkal jsem si, že se to ještě obrátí. A večer o půl desáté nám volali z nemocnice, že táta zemřel," řekl webu ŽivotvČesku Vojta Nedvěd.

Tomáš Zábranský
Zemřel Tomáš Zábranský. Vždy vyčníval, vzpomíná souputník z olomouckých let