O prestižní titul letos ve třinácti kategoriích usilovalo čtyřicet pivovarů z České republiky i Slovenska s více než sto osmdesáti značkami piv. Holba Premium opět potvrdila svoji jedinečnou chuť a vysokou kvalitu a stala se šampionem v prestižní kategorii prémiových piv.

Hanušovické pivo Holba patří k nejlépe hodnoceným, o čemž svědčí řada medailí získaných v posledních letech.

„Získaná ocenění potvrzují vysokou kvalitu našeho piva a pro konzumenty je to věrohodný signál, které pivo si vybrat,“ řekl výkonný ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Pivo Holba se vyrábí dle původních receptur a jeho chuť ovlivňuje jednak prvotřídní kvalita surovin i technologie klasické výroby piva. Jedinečná je i voda, kterou pivovar čerpá z hloubkových vrtů přímo ve svém areálu.

„Pro Holbu je typická nejen vyvážená chlebnatá chuť s vyšší hořkostí, ale také výborný říz získaný pozvolným dokvášením v ležáckých sklepích. Zatímco u nás je pivo hotové za dva měsíce, výroba takzvaných europiv je dnes zkrácená na minimum, zhruba na čtrnáct dní a na jeho chuti je to znát,“ vysvětlil Zíka.