První červenec bude premiérovým dnem pro nově zrekonstruovaný hotel Slovan v Jeseníku. Právě v tento den přivítá hotel po čtrnáctileté pauze své první hosty. Potvrdila to Kateřina Tomášková, obchodní ředitelka Priessnitzových léčebných lázní, které jsou provozovatelem čtyřhvězdičkového hotelu.

„Veškeré přípravy směřují k tomu, abychom v neděli prvního července otevřeli hotel našim klientům,“ řekla Tomášková. Lázně tak plní příslib, který dal městu po podpisu smlouvy o pronájmu jejich generální ředitel Miroslav Čeledník. “Od prvního června začaly lázně hotel užívat. Podle podmínky jsme jej museli otevřít k prvnímu srpnu, my jsme si ale dali tvrdý a náročný úkol spustit jej o měsíc dříve,“ uvedl Čeledník.

Hotel bude zpočátku sloužit pro klienty lázní, kteří vyžadují vyšší ubytovací standart, než jaký mohou lázně v současné době nabídnout. Dalším lázeňským domem se však nestane. „Chceme se soustředit na běžné hosty i na kongresovou turistiku a na zahraniční klienty. To ale chvíli potrvá, smlouvy se uzavírají rok dopředu,“ dodala Tomášková.

Lázně představily i nového ředitele Slovanu. Jan Roháč se netají tím, že chce hotel postavit na špičkovou úroveň. Pomoci s tím by měl i šéfkuchař, který má bohaté zkušenosti jak z domácí scény, tak i ze zahraničí. „Má znalosti ze svého oboru. Své recepty i publikoval. Je mistr na řeckou kuchyni. Ve Slovanu chceme nabídnout speciality jak mezinárodní, tak i domácí kuchyně, která je zahraničními hosty vyhledávaná,“ řekl Roháč. Dobrou zprávu má i pro pamětníky. Ve Slovanu chtějí navázat na dávnou tradici a v hudebním salonku pořádat taneční večery.

Rekonstrukce hotelu a výstavba obchodního centra na místě proluky začala v říjnu 2005. Práce si vyžádaly investici za 202 miliony korun. Tři čtvrtiny celkové částky získalo město z Evropské unie a státního rozpočtu.