O budovu projevila zájem jediná firma, která byla ochotna splnit podmínku města, že objekt přebuduje na luxusní čtyřhvězdičkový hotel. Vojenskou správu získá společnost Hotel Praha – Babylon, která nabídla cenu 8 111 111 korun. „Jedná se o pražskou stavební firmu, jejíž majitel je ale původně ze Šumperka a rád by sem přemístil své aktivity. Z jednání mám dobrý dojem, stavební úpravy je majitel ochoten konzultovat se zastupiteli,“ řekl starosta Šumperka Zdeněk Brož (Nez. volba).

Jak uvedl ve svém stanovisku jednatel společnosti Hotel Praha Babylon Jan Krejsa, po přestavbě se bývalá vojenská správa změní v Apartment Hotel na úrovni čtyř hvězdiček. V přízemí se bude nacházet recepce, kuchyň, bar a restaurace. Ve dvou podlažích budou apartmány, salonek a relaxační centrum se saunou. „Finanční náročnost rekonstrukce lze odhadnout na dvacet milionů korun,“ sdělil Krejsa. Budova sloužila armádě do roku 2005. Po zrušení okresní vojenské správy je budova opuštěná. Město se snažilo chátrající dům získat do svého majetku, ale na bezúplatném převodu se s ministerstvem nedohodlo.

Nejdříve jednalo o koupi, kdy se uvažovalo o ceně téměř 6,5 milionu korun. Následně však radnice zjistila, že objekt získalo město po válce jako konfiskát a že by ho tedy mohla jako historický majetek dostat zpět na základě zákona o restituci. Radnice pak vyhrála soudní spor s ministerstvem obrany, konečný verdikt padl na počátku letošního roku. Stát předal městu budovu i s pozemky.