Nechtěnou reklamu akci přineslo trestní oznámení, které na pořadatele podala agentura zastupující zpěvačku Helenu Vondráčkovou.

Agentuře vadilo, že je Helena Vondráčková na plakátu prezentována, jako by s Václavem Neckářem měla na pódiu vystupovat ve stejný čas. Přitom rozdílná hodina vystoupení byla u fotografií obou interpretů uvedena.

„Festival se povedl, atmosféra byla skvělá i bez Heleny Vondráčkové, v pátek jsme si společně zazpívali Sladké mámení. Trestní oznámení je nesmysl, byl jsem již vypovídat na šumperské policii, ale bylo to úsměvné. Omlouvat se rozhodně nebudu,“ řekl včera starosta Dolních Studének a organizátor festivalu Radim Sršeň.

Další dohra Radima Sršně ještě čeká, protože pořadatelé akce nově obdrželi předžalobní výzvu. Firmě MM Praha, která Helenu Vondráčkovou zastupuje, se nelíbí starostovy výroky, které se vztahují k prvnímu trestnímu oznámení.

„Veřejně jsem se vyjádřil v tom duchu, že tato společnost (MM Praha, pozn. redakce.) podává žaloby na kde koho se stejnou samozřejmostí, jako jiní lidé chodí třeba do posilovny nebo do kostela. Je to naprosto paradoxní, podávají další žalobu proto, že jsem řekl, že podávají často žaloby,“ okomentoval starosta Sršeň.

Festival Hudba bez hranic nebyl bez hvězd, na hlavním koncertu vystoupil Václav Neckář, původně avizovanou Vondráčkovou nahradila Jana Kirchner.

„S panem Neckářem jsme žádné problémy týkající se Heleny Vondráčkové vůbec neřešili, je to velmi příjemný člověk. Spolupráce se všemi byla výborná,“ dodal Radim Sršeň. 

Starosta Dolních Studenék Radim Sršeň čelí kvůli vystoupení Heleny Vondráčkové na místním festivalu trestnímu oznámení
Kauza Vondráčková: Studénky se staví za svého starostu
Helena Vondráčková a Martin Michal
Vondráčková ve Studénkách nevystoupí, padla i trestní oznámení