V prostoru Farní ulice a kolem zámku se představí čtyřicet národních kuchyní.

Festival nabídne ukázky vietnamské, italské, španělské, thajské, mexické či japonské kuchyně, ale i jídlo z afrického Pobřeží slonoviny.

Chybět nebudou ani tradiční české pokrmy.

Na své si přijdou i milovníci sladkého.

„Těšte se na nejlepší cupcakes, muffiny, vafle, či sladké tvarůžkové dobroty. Domů si odnesete domácí marmelády, přírodní sirupy, okurkový relish nebo skvělé cibulové chutney,“ zmínil Václav Jarmar z pořádajícího spolku Na Talíři.

Pro milovníky extrémních kulinářských zážitků budou v nabídce hmyzí delikatesy.

„Naše pozvání opět přijal Milan Václavík, jeden z nejzkušenějších kuchařů jedlého hmyzu a propagátor tohoto druhu stravování, které přímo před zraky návštěvník připraví,“ dodal Václav Jarmar.

Vedle sarančat červů a žabích stehýnek bude pro mnohé velkým lákadlem krokodýlí maso. Součástí akce bude káva v netradičních úpravách i víno z mnoha zemí.