„Štamgasti mě kvůli časné otvírací době nemuseli vůbec přemlouvat. Jsem fanda hokeje a stejně bych vstával a zápas sledoval doma,“ uvedl Plachý, který se přiznal, že na čtvrtek spal jen čtyři hodiny. Nakonec byl mile překvapen, do jeho baru přišlo asi pětadvacet fanoušků, mezi kterými nechyběly ani dvě dívky. „Byla jsem vzhůru už ve čtyři ráno, nemohla jsem dospat, jak jsem se těšila na zápas,“ prozradila Petra.

U vedlejšího stolu se usadila skupinka čtyř studentů. Přiznali, že se jim vstávalo těžko. Do školy však spěchat nemuseli, měli jarní prázdniny. I kdyby bylo vyučování, první hodinu bychom asi obětovali,“ prozradil Petr.

„Věděl jsem stoprocentně, že budou obsazené dva stoly, jejich osazenstvo nenechalo nic náhodě a předem si je zarezervovalo,“ uvedl Plachý během druhé třetiny, kdy se v utkání lámal chleba a stav byl nerozhodný 1:1.

„Gól!“ zazněl po chvíli radostný pokřik a restaurace na chvíli ožila. Před většinou hostů stála sklenice piva, někdo se probíral za pomocí černé kávy či čaje.

„Je trochu cítit, že je krize. Ještě jsme nenalili ani jednoho panáka,“ komentoval Plachý.

Brzy však i na panáky došlo. Dvacet vteřin před koncem druhé třetiny padl třetí gól a Slováci odcházeli do šaten se sklopenou hlavou. A to už se začaly zvedat ruce s objednávkou na tvrdý alkohol. „Tak na vítězství,“ zazněl optimistický tip na výsledek.

Tak trochu ospalý lokál se však už ve třetí třetině příliš neprobral. Češi usilovně bránili výsledek, Slováci se sice manko snažili dohnat, ale puk do branky již nepadl.

Zpestřením byl notně unavený host, který zhruba pět minut před koncem nejistým krokem prošel dokola celým barem a místnost opustil se zvednutým palcem nahoru. Jeho vystoupení přijalo osazenstvo baru pobaveným smíchem.

„Je moc brzy, hosté ještě nejsou úplně probuzení. Věřím, že lepší atmosféra bude v pátek. To hrajeme s Lotyšskem, přenos začíná sice až ve čtvrt na dvě v noci, ale věřím, že lidé fandit přijdou. Ideální čas pro utkání pak bude v neděli, kdy od devíti hodin hrajeme s Ruskem. To bude určitě plno,“ dodal restauratér.