Reprezentanti školy – zástupce ředitele pro odborný výcvik František Chovanec, vedoucí cukrárenské výrobny Lenka Juránková a žákyně třetího ročníku oboru cukrář Veronika Průdková převzali z rukou prezidenta České agrární komory certifikát „Výrobek Olomouckého kraje 2007“.

Slavnostní ocenění se uskutečnilo při zahájení Národní výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky Přerov 2007. Přítomen byl také ministr zemědělství Gandalovič, zástupkyně hejtmana Olomouckého kraje a další osobnosti regionu.

Těm, kteří tuto lahůdku ještě neochutnali, můžeme prozradit, že se jedná spíše o zákusek než o rohlík. Je vyrobený z kynutého těsta a má jemně mletou ořechovou náplň se zajímavým chuťovým ukončením způsobeným směsí ingrediencí, která je přísně střežena. Naprostá většina lidí, kteří jesenický rohlíček ochutnali, tvrdí, že je značně návykový. Po jesenických rohlíčcích je ve školních prodejnách učiliště v budově Regionálního centra na Čapkově ulici v Jeseníku a v prodejně v areálu SOU potravinářského velká poptávka.

Hlavním cílem školy je příprava kvalifikovaných pracovníků pro gastronomické služby, ne velkovýroba. Snad některý z úspěšných letošních absolventů maturitního nástavbového studia na SOU potravinářském zdvihne vhozenou rukavici v podobě mimořádné poptávky a podnikatelsky ji využije.