„Aby lidé, kteří k nám přijdou, viděli kuchaře té nejvyšší třídy, pozvali jsme Martina Štangla, kuchaře michelinské restaurace. Zájemcům naservíruje degustační menu," sdělil Tomáš Pekař, který vede kuchyni ve Vile Elis.

Martin Štangl pracuje v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise od jejího otevření na podzim roku 2006. V současné době se zajímá o molekulární kuchyni. V tomto gastronomickém oboru se za pomoci znalostí z chemie a fyziky připravují z běžných surovin pokrmy neočekávaného tvaru či konzistence.

Pražský kuchař získal řadu medailí z kuchařských olympiád a zahraničních soutěží v Rakousku a Thajsku. Diváci ho znají také z televizního pořadu Prima vařečka. Gurmánům v Jeseníku bude servírovat lanýžové kapučíno kachní játra a jedlé kaštany nebo nitro zmrzlinu z domácího chleba, hrušková povidla a oplatku z lučiny.

Michelinské hvězdy jsou jedním z nejprestižnějších ocenění, které může restaurace získat. Za výjimečnou kvalitu gastronomie je udělují inspektoři proslulého Průvodce Michelin, a to ve velmi malém množství. V České republice existují jen dvě restaurace, které se mohou michelinskou hvězdou pyšnit.