Už to vypadalo, že se na havířovském trávníku rýsuje překvapení. Jeseník, povzbuzený těsnou výhrou z minulého kola, šel po 12 minutách do trháku. Pavel Kysela zůstal sám před domácím brankářem, kterého šikovně přeloboval a otevřel skóre utkání. Soupeř ale navzdory špatnému úvodu potvrzoval herní kvalitu.

„Tlačili nás a měli šance. Jednou jsme míč vykopávali skoro z prázdné brány, pak měl náš gólman výborné zákroky, kterými nás zachránil,“ uznal činovník jesenického klubu Karel Tulis.

„A když jsme se Havířovu konečně začali vyrovnávat, přišla trefa na 1:1 po individuální chybě. První poločas skončil smírně.“ V té době už jesenický kouč Jiří Ševčík postrádal zraněného kapitána Mlynáře.

Fotbalisté Zábřehu. Ilustrační foto
Zábřeh ve Všechovicích prospal začátek a manko už nedotáhl

Držíme jim palce

Po návratu si vzal slovo Havířov. Nejprve v 57. minutě skóroval Pavel Zupko, nedlouho nato uzemnili naděje Jeseníku na bodový zisk Boris Förster a Jakub Hottek. Posledně jmenovaný proměnil penaltu nařízenou za faul. Papírový favorit utkání si vystavěl pohodový náskok a s přehledem zvítězil.

„Nepředvedli jsme špatný výkon, ale soupeř byl lepší,“ tušil Karel Tulis. „Havířov je náš neoblíbený sok, a proto mu držíme palce, aby postoupil (směje se). Dal nám ve vzájemných duelech spoustu gólů.“

Zářijové setkání obou týmů skončilo debaklem Jeseníku 8:0. Ten od Havířova ve dvou střetnutích inkasoval dohromady 12 branek a sám vsítil jedinou.

Jeseničtí fotbalisté jsou po 23. kole Divize E v situaci, kdy se jim vyhýbá sestupový strašák. K udržení klidu by ale příště potřebovali bodovat. Nebude to ovšem snadné, následující víkend vyzvou vedoucí Ústí.

Mohelnici se na jaře nedaří, nadále zůstává poslední v tabulce.
Mohelnice doplatila na zahozené šance. Bojujeme dál, velí trenér

MFK Havířov – FK Jeseník 4:1 (1:1)

Branky: 41. Omasta, 57. Zupko, 76. Förster, 79. Hottek (penalta) – 12. Kysela. Rozhodčí: Duda – Bebenek, Černoevič. Diváci: 480.