Na rekonstrukci koupelen přispěli nemocnici sponzoři. Vůbec poprvé v historii přispělo soukromé nemocnici také město Jeseník.

Pro vybudování moderní koupelny se sprchovým koutem, kde sestry s komfortem mohou umývat těžce nemocné pacienty, uvolnil svou kancelář primář léčebny dlouhodobě nemocných Alexandr Potěšil. „Koupelna pro nás byla jednou z prvořadých věcí, kterou jsme potřebovali,“ sdělil primář a pro srovnání ukázal novou i starou koupelnu, která se promění na čisticí místnost.

Ještě většího pohodlí se dočkaly rodičky. Ve zrekonstruované koupelně mají k dispozici moderní sprchový kout s masážní sprchou. „Dá se do ní dát masážní balon, aby se budoucí maminky cítily lépe. Celá koupelna je laděná žensky do růžových tónů,“ řekla Věra Kocianová, zástupkyně ředitele nemocnice pro ekonomiku a kvalitu k modernizaci.

Rekonstrukce obou koupelen stála tři sta deset tisíc korun. „Nejprve jsme koupelny udělali a pak požádali sponzory o příspěvek,“ uvedla Kocianová.

Poprvé přispělo nemocnici i město. Z rozpočtu uvolnilo čtvrt milionu korun. „Bylo to kolektivní rozhodnutí zastupitelů, i když jde o nesystémové rozhodnutí. Převážil názor, že jde o peníze na věc, která zvýší komfort pacientů,“ řekl starosta Jeseníku Petr Procházka (ODS).

Podle ředitele nemocnice Jana Jedličky jde z hlediska rozpočtu nemocnice jen o drobný příspěvek. „Běžnou praxí v kraji je, že města přispívají na chod nemocnic,“ podotkl Jedlička. Důležitý je podle něj jiný aspekt. „Toto město se vždy stavělo k nemocnici tak, že nedostala nic. Jestli se konečně změní přístup města, uvidíme,“ dodal Jedlička.