Až do konce rekonstrukce musejí návštěvy chodit bočními dveřmi. „Namísto staré recepce zde bude otevřený pult, kde bude sedět recepční a přijímat návštěvy jak pro okresní ředitelství, tak i pro obvodní oddělení,“ informovala mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Vstupní prostor bude laděn do modré barvy se šedým nábytkem. Namísto stolku se čtyřmi židlemi zde po rekonstrukci najdou návštěvníci větší komfort. Zázemí bude bohatší o televizi a pro maminky s malými dětmi zde přibude i přebalovací pult.

Největší přínos přinese rekonstrukce občanům, kteří se stali oběťmi nebo svědky trestných činů. „Hlavním smyslem rekonstrukce vstupního prostoru je, že se oběť už vůbec nesetká s pachatelem. Doposud mohly oběti sedět tady dole v přízemí a kolem nich vodili policisté pachatele. Nově budeme mít dva oddělené vchody,“ přiblížila hlavní přínos rekonstrukce Neubauerová.

Nově budou kriminalisté přivádět podezřelé přes vchod současného obvodního oddělení. „Po schodech půjdou hned na kriminálku a do výslechových místností,“ řekla Neubauerová.

Modernizace si vyžádá investici za milion tři sta tisíc korun. Práce měly být původně hotové do konce roku, ale termín se posouvá přibližně o dva měsíce. „Stavba měla začít v říjnu, ale zdržela se kvůli dodavateli dveří,“ vysvětila zdržení mluvčí Neubauerová.