„V poměrně dobrém stavu je tříkilometrová modrá sjezdovka. O víkendu má být navíc krásné sluneční počasí, takže čekáme slušnou návštěvnost," sdělil ředitel areálu K3 Sport v Koutech nad Desnou Petr Marek. Provoz zde plánují ještě po celý březen, na začátku dubna se zde mají dokonce uskutečnit mezinárodní lyžařské závody Jeseníky Cup. „Bude vše záležet na počasí, které je nevyzpytatelné, pro nás by byl konečnou déšť. Ale konání závodů je zatím otevřené," dodal Petr Marek.

Podle náčelníka horské služby Jeseníky Michala Klimeše se letošní sezona s největší pravděpodobností podstatně zkrátí.

„Situace se nezlepšila, naopak spíše zhoršila. V nejvyšších polohách v oblasti Ovčárny a Pradědu leží od nesouvislé pokrývky do 40 centimetrů sněhu. Už se začínají i částečně nebo úplně zavírat lyžařské areály kvůli nedostatku sněhu. Provoz ukončil areál ve Filipovicích, na Dolní Moravě se zastavila jedna lanovka a předpokládám, že budou přibývat další. Sníh rychle taje," sdělil Michal Klimeš. Teploty se v těchto dnech na horách pohybují kolem pěti až šesti stupňů nad nulou, v noci kolem nuly. Nejchladněji je na Ovčárně pod Pradědem, kde se stále drží kolem osmdesáti centimetrů přírodního sněhu.

Jen velmi omezené podmínky mají běžkaři, sjízdná už je jediná trasa mezi Ovčárnou a Švýcárnou. „I z tohoto důvodu byl na tuto neděli zrušen běžecký závod Jesenická 70, která měla vést ze Skřítku přes Alfrédku směrem na Ovčárnu a Červenohorské sedlo a zpět. Závod byl plánován už ve zkrácené verzi, ale ani to se pořadatelům nepodařilo udržet," vysvětlil Michal Klimeš.