Děti se mohou vydat do pohádkové lesa

Veleboř – Do pohádkového lesa se mohou vydat rodiče se svými ratolestmi v sobotu 21. května ve Veleboři. Start a cíl je mezi třináctou a sedmnáctou hodinou na hřišti za místní palírnou.

„Nemusíte přitom spěchat hned na začátek, ušetříte si čekání na vstup do lesa. Odchází se podle času uvedeného na hrací kartičce, aby děti nemusely čekat před každým stanovištěm. Na hřišti pro vás bude mezitím připravená spousta atrakcí, při nichž si příjemně ukrátíte čas," zvou organizátoři ze spolku KloVel.

Startovné je třicet korun na osobu. Akce se koná za každého počasí. Pro ty, co přijedou autem, připravili organizátoři dvě označené a organizované parkovací plochy. Jedna bude při příjezdu od Klopiny a druhá od Rohle. 

Zájemci si mohou prohlédnout zámecký park v Žádlovicích

Žádlovice – Na komentovanou prohlídku zámeckým parkem v Žádlovicích u Loštic mohou vyrazit zájemci v sobotu 21. května. Sraz je ve čtrnáct hodin přímo v parku. Průvodcem jim bude místní rodák Stanislav Hekele. Po návratu bude připraveno občerstvení a posezení s hudbou a vystoupením tanečního spolku Orda z Loštic. V rozlehlém zámeckém parku rostou mnohé zajímavé dřeviny. 

Lidé z Rudy a okolí se budou bavit

Ruda nad Moravou – Lidé z Rudy nad Moravou a okolí se budou v sobotu 21. května bavit na Dni regionu, který bude hostit koupaliště a přilehlá sportoviště v Rudě. Od devíti do třinácti hodin se bude soupeřit při turnajích v nohejbalu, plážovém volejbalu a stolním tenisu. Odpoledne bude patřit zábavě.

Od čtrnácti do osmnácti hodin se se svými vystoupeními představí žáci základních a mateřských škol a spolků z obcí Regionu Ruda. Chybět nebude ani prezentace jednotlivých vesnic, ukázka požární techniky, nafukovací skluzavka a další atrakce.

Od osmnácti hodin se pak všichni budou bavit u táboráku. O hudební doprovod se postará Abba revival, Horalka a kapela Avalon.