Stejně jako nynější zadák AHL Jakub Kindl, odešel i jeho mladší bratr Denis coby hráč deváté třídy do města perníku, odkud se brzy prosadil až do mládežnické reprezentace. Jakub Kindl prošel od šestnáctky až po dvacítku. Mezi juniory si zahrál i na dvou světových šampionátech, přičemž na tom posledním dokonce vedl naši reprezentaci jako kapitán. Letos pak působí v zámoří na farmě Rudých křídel v Grand Rapids. Startem v reprezentačním dresu v nejmladší kategorii šestnáctiletých napodobil Denis Kindl svého slavnějšího bratra minulý týden, kdy se představil na mezinárodním turnaji v rakouském Kufsteinu. Na druhé akci letošní sezony dostala prostor řada dalších patnáctiletých talentů, mezi nimi i Denis Kindl, jenž si reprezentační pozvánku vysloužil díky svým výkonům v pardubickém dresu, kde mezi dorostenci vede kanadské bodování mužstva.

“Postupovali jsme záměrně. Nejprve dostala prostor první skupina hráčů, nyní se dočkala ta druhá. Na prosincové zápasy s Ruskem už ze čtyřicítky hokejistů vybereme ty nejlepší,“ uvedl nedávno pro oficiální web českého hokeje k výběru hráčů reprezentační trenér Jiří Kopecký. Mladší z Kindlů se měl původně představit již na srpnové akci šestnáctky, ale tehdy kvůli nemoci o účast v reprezentaci přišel. Podruhé měl výběr šestnáctiletých původně nastoupit ke třem domácím zápasům proti Švýcarsku, ale soupeř navrhl, zda česká strana nechce startovat na turnaji v Rakousku.

Po dohodě tedy došlo ke změně. Tým do 16 let si v Kufsteinu zahrál proti stejně mladým týmům Německa, Švýcarska, Slovenska a Rakouska.
Čeští mladící nejprve na úvod jednoznačně přehráli domácí reprezentaci 12:3, když na vysoké výhře se dvěma góly podílel i bývalý Drak Denis Kindl.
V dalším střetnutí pak český tým zaváhal proti Slovákům, když prohrál 1:2. Reputaci si tak musel napravit proti Švýcarům, s nimiž uspěl 2:1 v prodloužení. Na závěr turnaje čeští mladící změřili síly s celkem Německa, výsledek ale nebyl do uzávěrky znám.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika