Snímek vřele přijatý novináři i kritiky teď čeká na divácký ortel, jemuž se podrobí i ve zdejším kině.

Příběh nás seznámí s pěta čtyřicátnicí Julií, která v téměř nudném a rutinním životě nachází trhlinku v podobě svého malého tajemství. Lidé kolem ní rázem odhalují své drobné tajnosti a tichá přání, čímž staví její problém do úplně jiného světla. A klavír je v tu chvíli pouze prostředkem k mnohem hlubší zámince něco důležitého ve svém životě změnit.

V roli charismatické Julie uvidíme skvělou Ivu Bittovou a v roli jejího manžela hereckého velikána Karla Rodena. Co ale potěší nás „krajánky“ nejvíce, je účast Miloslava Königa, známého z leštinsko zábřežské kapely VKV.

Mladý herec a zpěvák si zahrál ve filmu nemalou roli mladého klavíristy a mnohým z nás se v jeho scénách vloudí příjemný úsměv na rty. Alice Nellis natočila příjemný film, v němž na nás nevrší přehršel rodinných problémů, ale spíše nás ztotožňuje s životem Julie, která se náhle zdá tak povědomá. Jednotlivé scény jsou pro oko i ucho osvěžující a nekloužou k nudným pasážím. Hrdinčiny bolestné krize střídají humorné momenty a celý film tak neupadá do nudného klišé. Mnohými kritiky je snímek připodobňován k oskarovému filmu Americká krása Sama Mendese a je příjemným překvapením na poli české kinematografie.

Ki¨no OKO promítá film Tajnosti od čtvrtka 7. až do neděle 10.června ve dvacet hodin a od pondělí 11. až do 13. června v 18.15 hodin.