Měsíce zavřenou kantýnu v budově nad městem otevřel podnikatel s dvoutýdenním předstihem. V pondělí si už každý z dvou set padesáti úředníků města, kraje a ministerstev, která v budově sídlí, mohl po dlouhém půstu koupit svačinu.

„Jsme rádi, že je kantýna konečně otevřená. Když si člověk zapomněl doma svačinu, tak celý den hladověl,“ zavzpomínala Jarmila Berková, která si z nabídky vybrala zeleninový salát.

Zdeňka Halasová si přišla koupit láhev vody a své kolegyni chlebíčky. „Nejhorší bylo, že jsme si museli nosit vodu. Navíc, já jsem hladový člověk, takže sem budu určitě chodit a těším se i na obědy. Zatím musíme utíkat do města, a to se v polední pauze stíhá jen obtížně,“ řekla Zdeňka Halasová.

Výběrové řízení na provoz kantýny vyhrál podnikatel Eduard Obšil. Na úvodní den připravil strávníkům čtrnáct druhů salátů, čtyři druhy chlebíčků, obložená vejce, řízky, kuřecí stehna a gulášovou polévku. „Rozhodně chceme sortiment rozšiřovat, ale nejdříve musíme zjistit, o co je zájem. Denně také bude jiná polévka,“ slíbil Obšil.