Nové zařízení bude teplem z dřevěných peletek zásobovat jak obecní úřad, tak i sousední mateřskou školu. Obec ušetří statisíce.

Radnice ve Vlčicích volá po modernizaci. Snad nikde v okrese není starosta, který by se sám staral o teplo v kanceláři a přikládal polínka dřeva do starých kamen. Brzy se to změní i v této obci.

Novou kotelnou zabije obec hned několik much jednou ranou. Jednak zvýší komfort na úřadě, ale zároveň ušetří peníze za energii v mateřské školce, což je podle starosty prioritou celé akce. „Naše mateřská škola je závislá na elektrickém vytápění. Ročně za teplo vydáme sto třicet tisíc korun, což je obrovská částka. Po připojení na kotelnu počítám s úsporou osmdesáti tisíc korun,“ prohlásil starosta Vlčic Josef Fojetek (nez.).

Výstavbu kotelny zahájili ve Vlčicích tento měsíc. Už za dva měsíce by práce měly být hotové. Předpokládané náklady činí čtyři sta tisíc korun, polovinu si přitom vyžádá pořízení technologií. „Po dokončení chceme požádat o podporu ministerstvo. Chtěli bychom získat dotaci ve výši padesáti procent,“ dodal Fojtek.