Centrum Mohelnice rozezní hudba

Mohelnice – První prázdninový měsíc kulturního léta v Mohelnici uzavře rocková skupina Infrared z Mohelnice ve středu 26. července od 18 hodin. Srpnový program odstartuje v úterý 1. srpna koncertem Iris & Kross a jejich hostů. O dva týdny později zahraje nejen akustický rock sesterské duo The Addams Sisters. V pondělí 21. srpna si na své zase přijdou fanoušci folku, koncerovat bude písničkář Zdeněk Hamřík a jeho hosté. Všechny akce se uskuteční na náměstí Svobody. (sha)

Oko promítne Bohémský život

Šumperk – V rámci filmového finského léta s režisérem Aki Kaurusmäkim promítne ve středu 26. července šumperské kino Oko snímek Bohémský život. Nezávislý finský tvůrce se ve filmu opírá o román Ze života pařížské bohémy francouzského spisovatele Henriho Murgera z poloviny 19. století. Představení, které je součástí filmového klubu, se uskuteční ve středu 26. července od osmi hodin večer, snímek, který je v originálním znění s titulky, trvá 100 minut, vstupné je 100 korun. (zak)

Staveniště nové sportovní haly v Jeseníku v polovině července 2017
V Jeseníku už staví novou sportovní halu

Muzeum láká děti na soutěže

Šumperk – Tradiční Prázdninový den ve Vlastivědném muzeu v Šumperku se uskuteční ve čtvrtek 27. července. V Pavlínině dvoře budou od 9 do 16 hodin rozmístěna stanoviště se soutěžemi inspirovanými aktuálními výstavami, mimo jiné také výstavou s interaktivními prvky Království mašinek. Pokud malí návštěvníci úspěšně absolvují všechna stanoviště, dostanou drobnou odměnu. Čekají je vědomostní a dovednostní úkoly, ale i tvoření a různé soutěže. Upečou si například perníčky ve tvaru vláčku, vyzkouší si práci archeologa a mnoho dalšího. Vstupné je 40 korun, děti do 2 let nic neplatí. (zak)

Na náměstí dorazí Špunty na vodě

Zábřeh – Milovníci letního kina by si neměli nechat ujít projekci pod širým nebem, kterou připravila na čtvrtek 27. července na Masarykově náměstí Zábřežská kulturní. Návštěvníky čeká promítání českého snímku Špunty na vodě. Areál se otevře od 20.30 hodin projkce začne po setmění kolem 21. hodiny. V případě nepříznivého počasí se představení přesune do kina Retro. Občerstvení je zajištěno, vstupné je 70 korun. (zak)

Na Zlatých dnech zazpívá Marek Ztracený

Zlaté Hory - Zlaté Hory chystají už 24. ročník městských slavností s názvem Zlaté dny, které proběhnou v pátek 28. a v sobotu 29. července na místním náměstí. Z hudebního sortimentu se návštěvníci mohou těšit na kapely Turbo a Perutě, mezi hlavní lákadla patří zpěvák Marek Ztracený. Chybět nebude ukázka policejních vozů, výstava historie lázeňství nebo závěrečný ohňostroj. (msc)

Tančírna servíruje divadlo, cimbálovku i autorské čtení

Račí údolí – Tančírna v Račím údolí u Javorníku připravila na víkend nabitý program. V pátek 28. července se mohou návštěvníci těšit na Improvizační humorné divadlo. Představení brněnské skupiny Meandry plné inteligentního i zcela bláznivého a situací ovlivněného humoru začíná v půl deváté večer. Témata scének si vybírají sami diváci. Vstupné je dobrovolné. V sobotu 29. července od 20 hodin obsadí secesní prostory Tančírny cimbálová kapela Ivana Gašpara Hriska. Její repertoár tvoří nádherná divoká rumunská, maďarská, romská i moravská lidová hudba podbarvená harmonií dalekých krajů. Vstupné je 120 korun. V neděli od 15 hodin pak přijde na řadu autorské čtení trojice Jan Kunze, Radek Glabazňa, Dan Jedlička. Vstupné je dobrovolné. (zak)

Nohejbalisté se sejdou na Bozeňově

Dolní Bušínov – Nejen pro aktivní sportovce pořádá v sobotu 29. července Sport & Relax areál Bozeňov nohejbalový turnaj Jameson Cup 2017. Registrace tříčlenných týmů proběhne na antukových kurtech Kempu Bozeňov od 8.30 hodin, zájemci se mohou do turnaje přihlásit i na e-mailu: hrubanova@bozenov.cz. (zak)

Zámek láká na renesanční večer

Velké Losiny – Divadlo, tanec, hudba, šermíři, módní přehlídka renesančních kostýmů, dobové pokrmy a večerní prohlídka zámku – takový program čeká návštěvníky, kteří zavítají v sobotu 29. července na Zámek ve Velkých Losinách. Koná se zde renesanční večer, začátek je v 19 hodin. Vstupné na akci je 150 korun, zájemci o večerní prohlídku si připlatí ještě padesátikorunu. (zak)