„Současné práce jsou spojené se stěhováním odboru živnostenského a strategického rozvoje a investic zpět do původních, nově zrekonstruovaných, prostor. Odbor životního prostředí se naopak stěhuje do provizoria v zasedací místnosti ve třetím patře přístavby v Rooseveltově ulici," informovala mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková.

Zmíněné odbory budou pro veřejnost po dobu rekonstrukce dočasně uzavřeny. Drobnější organizační změny budou provedeny také na odděleních výstavby, školství a dopravy, na kterých se úředníci na čas sestěhují do společných kanceláří. Dočasný přesun čeká také pokladnu.

Vzhledem k poměrně rozsáhlým změnám občanům při orientaci pomáhají dvě pracovnice úřadu, poznat je lze podle bílého trička s logem města. „Po úřadovně se pohybují vyjma pátku denně v dopoledních hodinách a lidé od nich získají informace, na kterém místě své záležitosti vyřídí," doplnila Olga Hajduková.

Rekonstrukce úřadovny potrvá do listopadu letošního roku. Zahrnuje především výměnu všech oken, rozvodů vody, elektroinstalace a osvětlení. Nových podlah i výmalby se dočkají také chodby. S postupnými opravami staré budovy začala radnice již loni, kdy se podařilo obnovit střešní krytinu i spravit část dvora. Nynější rekonstrukce úřadovny prováděná štíteckou firmou Experior přijde na více než osm a půl milionu korun. Příští rok by se mělo pokračovat novou fasádou.