Za rohem si koupíte chleba, rohlíky a zákusek a vypijete kávu v malé pekárničce.

Neobvyklé uspořádání obchodů na otevřená patra i vnější podoba členitého domu je dílem hlavy rodiny. Stanislav Kylar je stavař, ale zálibou a vizí je architekt.

Duší rodinné firmy, v níž pracuje i syn a dcera, je ovšem jeho žena Danuše. „Já jsem vždycky pracovala v obchodě. Za minulého režimu jsem vedla prodejnu drobného zboží,“ říká Danuše Kylarová a její dcera Pavla, která řídí Styl, k tomu dodává: „I tehdy to byl obchod jak víno, maminka se k němu chovala jako k vlastnímu a zákazníků si hleděla.“

Osobní přístup k zákazníkům, příjemné chování a ochota poradit. To je krédo celého rodinného podniku i dnes. V roce 1991 koupili Kylarovi v dražbě malou budovu s čistírnou. Podnikání zahájili trafikou, pak přidali papírnictví a za pochodu dům přestavovali.

Konečnou podobu dostal po přikoupení sousedního pozemku a dostavbě poslední části s prodejnou Styl, která spíš připomíná galerii. To bylo před pěti lety.
Pekárnička spojená s kavárnou nemá široko daleko obdobu.

Stanislav Kylar se při jejím projektování inspiroval v Rakousku, kam rád jezdí a kde jsou podobné podniky na každém rohu. Dílem jeho syna Tomáše je zase počítačová síť celého podniku.

„Několikrát jsme za ty roky jednotlivé provozy v rámci domu stěhovali. Při tom posledním stěhování jsme si říkala: už nikdy,“ vzpomíná majitelka. Výsledek ovšem stojí za to a lidé to oceňují.