Priessnitzovy lázně se rozhodly kompletně obnovit Jubilejní vilu, která patří k nejstarším budovám v lázních. „Byly tam problémy s izolací, pokoje byly poplatné době svého vzniku. Byly velké, těžko vytápěné," vyjmenoval některé problémy obchodní ředitel Priessnitzových léčebných lázní Tomáš Rak.

Změní se mimo jiné vnitřní uspořádání objektu, aby měli hosté větší soukromí. Doposud měly například čtyři místnosti společnou předsíň. Nově ve vile vzniknou apartmány. Budova bude spojená průchodem se sousedním léčebným domem Mír, kde budou obnoveny i balneoprovozy. Hosté tak při nepříznivém počasí nebudou muset přecházet mezi oběma objekty přes venkovní prostory.

Jubilejní vila bude sloužit pro pobyty rodin s dětmi. Léčba dětí je pro lázně perspektivní. Zdravotní pojišťovny totiž její proplácení neomezují v takové míře jako u dospělých.

Lázně oba domy uzavřely loni v listopadu a první hosté by je měli obsadit v červnu. V těsném sousedství Jubilejní vily navíc vzniká venkovní inhalatorium, které bude navazovat na rekonstruovanou promenádu.

Lázně plánují i obnovu restaurace na kolonádě. Nachází se v sousedství sanatoria Priessnitz a je dlouhou dobu zavřená. Pouze část budovy se v současnosti využívá pro ubytování.

„Vznikne zde středisko odborné přípravy v gastronomických oborech. Bude tam restaurace, seminární místnosti, kde se děti budou děti učit, prakticky vzdělávat. Počítá se i s venkovní terasou. Předpokládaný termín otevření je únor 2015," řekl Rak.

„Bylo by dobré, kdyby to obnovili. Vzpomínám si, že se tam kdysi i tancovalo. Restaurace navíc stojí na krásném místě. Je odtamtud hezký výhled směrem na Českou Ves," řekla Jeseničanka Iveta Malá.