„Pozvání přijali řezbáři nejen ze zdejšího regionu, ale i studenti výtvarné akademie z Polska," uvedl organizátor lázeňského dřevosochání Josef Dokoupil.

Jak ředitel bludovských lázní Václav Dvořák avizoval, akce pro veřejnost se budou konat i budoucnu. „Na září připravujeme první ročník lázeňského běhu, ze kterého bychom rádi udělali tradici," sdělil Václav Dvořák.

Bludovské lázně patří k nejmladším v republice. V červenci roku 1929 je otevřel Zdeněk Pospíšil, který využil minerálního termálního pramene. Z něj vyvěrá slabě mineralizovaná a silně alkalická voda, která je vhodná pro léčbu pohybového ústrojí i dalších onemocnění.

Léčivé účinky sirné vody byly ovšem známé po staletí.

Údajně i chromečský obr Josef Drásal svého mimořádného vzrůstu dosáhl po hojném požívání vody z termálního pramene.

Od roku 1934 byl v lázních zahájen celoroční provoz se zaměřením na léčbu revmatismu.

Po válce lázně sloužily zejména pro léčbu kardiologických onemocnění u dětských pacientů.

V posledních letech se léčebné zařízení dostalo do širšího povědomí díky úspěšné léčbě dětské obezity, zaměřuje se také na léčbu pohybového ústrojí a diabetu.

Před několika lety bludovské lázně výrazně investovaly do modernizace svého provozu a rozšířily tak nabídku léčebných procedur.

„Zaměřujeme se výhradně na tuzemskou klientelu, zájem lidí o naše lázně stoupá. V dohledné době sice nepřipravujeme žádné zásadní investice do lázeňského provozu, ale i tak je pro řadu našich klientů naše nabídka velmi atraktivní," konstatoval ředitel Václav Dvořák.