Na rovném úseku řidiči často překračují dovolenou rychlost, silnice zde navíc není v právě nejlepším stavu a je plná děr.

Na frekventované silnici se stalo už několik nehod mezi auty a cyklisty. Naposledy v květnu
zde auto srazilo a těžce zranilo seniora na kole

„Pracujeme na přípravě cyklostezky, pak přijde na řadu výkup, případně směna pozemků. Je to nešťastný úsek, který je dost úzký, navíc hodně hrbolatý, takže se cyklisté musejí vyhýbat nerovnostem. Stalo se tu už několik nehod. Právě statistikou nehod chceme podpořit naši žádost o dotaci," řekla starostka Palonína Hana Ficnarová.

Nová stezka o délce přibližně jedenácti set metrů má vést ve směru od Loštic k Palonínu po pravé straně silnice. Cyklisté tak nebudou muset přejíždět přes silnici na křižovatce u Palonína.

„My máme cyklostezku v územním plánu a jsme na výstavbu připraveni. Chtěli bychom také udělat její pokračování po Olomoucké ulici, kde se bude kopat kanalizace, až do centra města. Zatím připravujeme projektovou dokumentaci," sdělil starosta Loštic Ctirad Lolek.

Kolik by si stavba cyklostezky vyžádala peněz, zatím obce nemají spočítané. „Na financování výstavby by se společně podílela naše obec a Loštice," doplnila starostka Ficnarová.

„Jezdíváme tudy s rodinou docela často, když míříme směrem do Litovelského Pomoraví. Je fakt, že je to hodně nebezpečný úsek, auta tady jezdí rychle, a když se snažíte vyhnout díře v silnici, může se stát neštěstí hned. Cyklostezky jsou pohodlné a bezpečné, dobře je to vidět mezi Mohelnicí a Moravičany, kudy taky občas jezdíme a využíváme právě novou stezku," řekl cyklista Adam Ptáček.

Mezi Lošticemi a Palonínem se stalo v posledních letech hned několik nehod mezi auty a cyklisty, přičemž ta poslední, k níž došlo letos 8. května si vyžádala dokonce těžké zranění.

Šedesátiletý řidič Škody Fabia tehdy začal před Palonínem předjíždět dvaasedmdesátiletého cyklistu. Při tom ale muže na kole srazil. Seniora musel s vážným zraněním transportovat do Fakultní nemocnice v Olomouci vrtulník.

V loňském roce se zde staly dvě nehody mezi auty a kolaři s jedním lehkým zranění. Také v roce 2011 zde byl při nehodě lehce zraněn cyklista.