Jako příčinu svého kroku uvedl v písemné rezignaci zdravotní důvody. Na dotaz Deníku ale odstoupení komentoval jinak.

„Ani jako zastupitel se nemůžu dopídit informací, které k výkonu funkce potřebuji. Dozvím se jen to, co starosta je ochoten zastupitelům pustit. Marně jsem například od dubna žádal o informace o státních dotacích městu nebo o informace o hospodaření Loštické lesní. Snaha dostat se k informacím znamená ve výsledku ztrátu času,“ řekl Poštulka.

Starosta Ctirad Lolek (Nez.demokraté) tato nařčení odmítá jako lež.

„Všechny informace, které můžeme sdělit, každý zastupitel dostane. Naposledy to v případě pana Poštulky byl materiál o mnoha stranách. Má je připraveny na úřadě, ale nepřišel si pro ně,“ uvedl starosta Lolek. Poštulka kritizoval vedení radnice už dva roky před volbami společně s dalšími členy občanského sdružení Lišna. Kritikové nakonec sestavili dvě kandidátky, ty pak ve volbách získaly v patnáctičlenném zastupitelstvu tři křesla.

Hlavním terčem kritiky byly dopady těžby v kamenolomu na město a nájemní smlouva s těžaři, která je podle opozice pro město nevýhodná.
Druhý spor se týkal výstavby kanalizace. V obou těchto případech se Zbyněk Poštulka spolu s lidmi ze sdružení Lišna neúspěšně soudil s městem.

„Zbyněk Poštulka nejdřív rozdmýchá problémy, manipuluje s míněním lidí a nažene je do konfliktů, a pak od toho uteče. Jeho cílem není pomáhat městu, ale rozeštvávat. Zjistil, že se mu to nedaří, a tak rezignoval,“ komentoval odchod zastupitele starosta Lolek.

Zatím není jasné, kdo z opozičních Nezávislých uvolněný mandát obsadí. První náhradník Zdeňka Poštulková to podle jejího manžela určitě nebude. Další náhradník Jiří Špička se ještě nerozhodl.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika