„Přeji divadlu, aby se mu dál dařilo, aby mělo hodně úspěšných inscenací a diváků, a věřím, že se nevidíme naposledy,“ řekl Oldřich Svozil. V čele divadla stál od roku 2000. Ve funkci ho vystřídá pětatřicetiletý divadelník René Sviderski, který poslední tři roky působí na odboru marketingu v Národním divadle v Brně.

Festival Divadlo v parku má za sebou velmi úspěšný čtrnáctý ročník. Dramaturgie i krásné počasí přilákalo po šest večerů nebývalé množství diváků, na pražské agenturní inscenace bylo vyprodáno. Do hlediště letní scény míří i jiná skupina diváků než ti, kteří chodí na běžný repertoár do divadla.

„Když si mám navléct oblek a kravatu, tak to raději zůstanu doma, ale sem můžu přijít v botaskách, a navíc představení pod širým nebem má úplně jinou atmosféru. Viděl jsem letos už dvě inscenace,“ řekl Šumperan Jan Tomíček. Mířil na závěrečné představení festivalu, které patřilo šumperskému souboru a komedii Jeana-Clauda Islerta Jo, není to jednoduché.

Zatímco loni zahnal déšť diváky skoro každý večer pod střechu divadla, letos se festival stěhoval do sálu jen jednou – hned první večer, který patřil Divadelnímu studiu mladých a hře Obraz.

„Myslím, že v konkurenci pražských inscenací se ta naše šumperská vůbec neztratila. Festival už má jméno, doufám, že v něm bude divadlo spolu s Domem kultury pokračovat,“ řekl Oldřich Svozil.