V Jeseníkách platí druhý stupeň lavinového nebezpečí, podle horské služby ale není vyloučeno, že se po pátečním měření zvýší.

„Podmínky jsou vynikající, všude je dostatek sněhu a další srážky očekáváme. Na vrcholcích leží až 125 centimetrů sněhu, v nižších polohách udávají kolem 35 centimetrů," řekl dispečer jesenické horské služby Jaroslav Tejnský.

Vleky se zatím nezastaví v kouteckém areálu K3Sport, kde se bude lyžovat kromě víkendu i na Velikonoční pondělí. „Podmínky jsou stále dobré, podle předpovědí počasí provoz udržíme i po víkendu. Určitě ještě pojedeme 6. a 7. dubna," informoval ředitel střediska Petr Marek.

Většina areálů se už se zimou rozloučí. „Končíme v neděli, v pondělí na Velikonoce lidé nejezdí, vím už to z dvacetileté praxe. Sněhu je sice dost, ale návštěvnost již není velká. Co nejdřív se začneme chystat na letní sezónu, na svahu musíme smontovat bobovou dráhu. Její provoz chceme zahájit 1. května," sdělil majitel areálu Kaste v Petříkově František Kaštyl.

Sezona končí také na sjezdovkách areálu Ski Karlov, naposledy pojedou vleky v neděli. Podle mluvčího areálu Borise Keky připadlo ještě několik centimetrů sněhu a sjezdovky jsou perfektně upravené. „Lyžaři mají ode dneška až do neděle k dispozici obě sedačkové lanovky, čtyřsedačku v areálu Čerťák i dvousedačku na sportovní trati na Klobouku, i tradiční vleky v areálu Praděd," uvedl Boris Keka. Na rozloučenou chystá středisko grilovací party a nalévat se bude velikonoční zelené pivo.