Vlaky nepojedou od pondělí 13. července od sedmi hodin ráno až do středečních devatenácti hodin mezi Jeseníkem a Mikulovicemi. Ve čtvrtek 16. července bude výluka z Jeseníku až do Jindřichova ve Slezsku, a to od sedmi do patnácti hodin.

Cestující budou namísto všech vlaků přepravovat v uvedených úsecích náhradní autobusy. Ranní spěšný vlaky z Lipové Lázní do Krnova a Ostravy a večerní vlak v opačném směru budou od pondělí do středy nahrazeny autobusy mezi Lipovou Lázněmi a Mikulovicemi.

„Po dobu výluky není možné v dotčených úsecích zajistit přepravu cestujících na invalidních vozících ani službu rozšířené přepravy spoluzavazadel, především jízdních kol," upozorňují České dráhy.

Náhradní autobusy budou zastavovat v Lipové Lázních, Jeseníku, Písečné, Mikulovicích, polských Glucholazech a v Jindřichově ve Slezsku před nádražími. Dále zastaví v Lipové-lázních na autobusové zastávce u restaurace Selská světnička, v České Vsi u obecního úřadu a na zastávce krytý bazén - Řetězárna a v Hradci-Nové Vsi na autobusové zastávce u železniční stanice.