Z důvodu údržby a opravy kolejí na trati nepojedou v úterý 3. a ve středu 4. dubna v době od 7.10 do 15.10 hodin vlaky mezi Zábřehem a Postřelmovem.

Všechny osobní vlaky budou v době výluky nahrazeny autobusy mezi těmito dvěma stanicemi. Rychlíky mezi Zábřehem a Šumperkem a opačně budou nahrazeny autobusy v celé trase.

Namísto rychlíků směrem z Jeseníku do Brna a spěšných vlaků z Jeseníku do Zábřeha a naopak pojedou náhradní autobusy v úseku Zábřeh na Moravě – Ruda nad Moravou a obráceně.

Ve čtvrtek 5. dubna se práce přesunou na úsek Šumperk – Bludov, kde bude výluka v době od 7.25 hodin do 15.15 hodin. V uvedené době budou všechny osobní vlaky směrem do a od Zábřehu i Hanušovic nahrazeny autobusy mezi Bludovem a Šumperkem a opačně. Namísto rychlíků pojedou autobusy mezi Šumperkem a Zábřehem.

Autobusy náhradní dopravy budou zastavovat v Zábřehu na Moravě, Postřelmově, Bludově, Šumperku a Rudě nad Moravou před nádražími a v Zábřehu na Moravě zastávce na parkovišti u motelu U Kováře.

Po dobu výluky není možné zajistit v úseku Zábřeh na Moravě – Šumperk přepravu cestujících na vozíku. Služby úschovy během přepravy a rozšířené přepravy spoluzavazadel, především kol, zajistí České dráhy pomocí nákladního auta. Pokud se další spoluzavazadla do tohoto auta už nevlezou, budou je moci cestující přepravit v náhradních autobusech do vyčerpání jejich kapacity. Přeprava dětských kočárků má v tomto případě přednost.