Šestnáct účastníků z celé republiky a Polska prezentovalo slavnostní dort, který vyrobili na téma Valentýn. Přímo na místě pak zdobili perník a modelovali dezert.

„Mají připraven základní tvar, který musí obalit modelovací hmotou. Záleží na způsobu, jakým to udělají, jemnosti jejich práce i fantazii. Musí též dodržet gramáž. To vše v časovém limitu," popsala poslední z úkolů ředitelka pořádající Střední školy gastronomie a farmářství Jeseník Silvie Pernicová.

Nejvíce pozornosti poutaly dorty. Úroveň jejich zpracování podle Silvie Pernicové každoročně stoupá.

„Mistrové, které soutěžící trénují, přijdou pokaždé s něčím novým. Vidíme, že se objevuje karamel, jedlá krajka," zmínila poslední trendy Silvie Pernicová.

Účastníci z regionu se v soutěži neztratili.

Na třetím místě se umístila Alena Nepustilová ze Střední odborné školy Litovel, na čtvrtém Kristýna Matýsková z kroměřížské střední školy hotelové a služeb. Těsně za ní skončila domácí Lucie Hanková.