Vzhledem k poloze města tak budou moci z ptačí perspektivy pozorovat významné stavby i přírodní krásy v širokém okolí. Jako na dlani budou mít hned tři hrady – Bouzov na jihu, Úsov na východě a Mírov západním směrem.

Při pohledu na sever je zase krásně vidět celé panorama Jeseníků. Za jasného počasí je možné dohlédnout i na nejvyšších vrchol Moravy Praděd. Přehlédnout půjde i část chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví.

Městská věž má osm poschodí, k výstupu na ni slouží kulatá věžička. Vyhlídka je umístěná v poschodí nad ciferníky hodin. Prohlídku doplňuje výstavní expozice tématicky zaměřená na tuto kulturní památku.

„Prohlídky budou dvojího druhu – komentované, při nichž se návštěvníci dozvědí leccos zajímavého z historie věže, kostela i města, a nekomentované. Vstupenky na věž budou k zakoupení v infocentru v Domě kultury," řekl Ivo Višinka, jednatel Mohelnického kulturního a sportovního centra, které bude zajišťovat provoz věže.

Dovnitř budou moci chodit návštěvníci ve skupinkách po maximálně dvanácti lidech. Slavnostní otevření zrekonstruované věže za účasti pozvaných hostů je na programu ve středu 1. července.

Veřejnost se sem bude moci přijít poprvé podívat o tomto prodlouženém svátečním víkendu od 4. do 6. července, kdy bude věž zpřístupněná od deseti hodin do půl dvanácté dopoledne a od půl druhé do čtyř hodin odpoledne v půlhodinových intervalech.

Během roku budou moci návštěvníci zavítat do věže od dubna do října vždy ve středu, čtvrtek nebo pátek, kdy budou nekomentované prohlídky od 15 do 16.30 hodin vždy po půlhodině. Komentované prohlídky budou připravené každou sobotu a neděli v 10, 11, 14 a 15 hodin. Mimo uvedenou dobu se bude možné dostat na věž jen po předchozím objednání v mohelnickém infocentru.

Věž je dominantou města a spolu s kostelem svatého Tomáše z Canterbury je nejvýznamnější historickou památkou Mohelnice. Její zpřístupnění pro veřejnost umožnila rekonstrukce, kterou věž prošla na jaře. Stavební firma především opravila krovy a vyměnila také měděnou střešní krytinu, která už byla ve špatném stavu. Spolu s tím dělníci také zpevnili a doplnili schodiště a opravili elektroinstalaci, aby sem bylo možné pustit návštěvníky.