V zabijačkových pochutinách skončí deset stokilových čuníků, které dodá Palomo Loštice. Největší zájem je vždycky o uzené. Udit ho bude osobně od úterý do pátku cechmistr Miroslav Marek v udírně na dvorku svého domu. „Zvládnu to sám. Kdybych měl pomocníky, vypili by mi všechnu slivovici,“ prohlásil cechmistr.

Ve čtvrtek nastoupí všichni členové cechu na mytí hrnců a beden. Maso bude na jatkách bourat pětice cechovníků pod dohledem dvou řezníků. Vyrobí devět set až tisíc jitrnic, přes padesát cepů tlačenky a 80 kilo domácích klobás. Chybět nebude ani ovar a 250 litrů tradiční polévky prdelačky, která se bude dovařovat v kotli až přímo na náměstí.

Prodej začíná v neděli v půl desáté a o půl dvanácté obyčejně už není co prodávat. „Ze všeho nejdřív zmizí uzené, asi už všichni vědí, že dělám nejvyšší kvalitu,“ zve cechmistr Miroslav Marek jen

V pondělí 12. prosince začínají zabijačkové trhy také v Šumperku u radnice. Potrvají pět dnů.