„Jakmile začne mrznout, budeme povrch hřiště ohrazené mantinely kropit. Chceme ledovou plochu nabídnout i školám a školkám v okolí pro výuku bruslení. Jednáme také o zřízení půjčovny bruslařského vybavení a na bruslaře bude myslet i protější restaurace - nabídne grog a punč," informovala Jana Hrubanová, vedoucí Rekreačního střediska Bozeňov.

Součástí hřiště bude i odpočinkový prostor pro sportovce a malá tribuna. Hotové má být koncem října.

Firma Koliba Bozeňov, která celé středisko provozuje, chystá i běžecké trasy v okolí a využití má na zimu i pro lezeckou věž. Ta se má proměnit v ledopád pro trénink lezení na ledu.

Zatím nabízel Bozeňov jen letní atrakce: především koupání v přehradě, kemp s chatkami a plochou pro stany a karavany, restauraci, lanové centrum a hřiště pro plážový volejbal a také nově postavený penzion se čtyřiceti čtyřmi lůžky a sálem pro semináře.

Středisko patří k oblíbeným rekreačním místům Zábřežanů, ale jezdí sem i lidé ze Šumperka. Mimo jiné jsou tu i desítky soukromých chat.

Letos získalo Rekreační středisko Bozeňov  značku JESENÍKY originální produkt® v oblasti služeb. Značka se uděluje výrobkům nebo službám s vazbou na region Jeseníků, garantuje místní původ a také kvalitu poskytovaných služeb a šetrnost k životnímu prostředí.