Akce první den, v pátek 22. listopadu, zamíří do šumperského H-clubu, kde bude od 18 hodin připravena filmová scéna, na které se odehraje festival zimních sportů. Pořadatelé promítnou sedm filmů, které získaly řadu ocenění na zahraničních filmových festivalech: Crossing the Ice – Napříč ledy, Tempting fear – Lákavý strach, Blue Obsession – Modrá posedlost, Snow Way, Nordfor sola - Na sever od slunce, Neviditelná hora a unikátní audio-vizuální snímek z japonských hor Unicorn Sašimi – Sašimi z jednorožce. Vstupné na filmovou přehlídku je 100 korunv předprodeji, v den akce lístek o dvacku podraží.

Druhý den, v sobotu 23. listopadu, se Horování přesune do Domu kultury v Šumperku. Program začíná v 17 hodin. „Návštěvníci se zde tradičně setkají s horolezci, dobrodruhy, turisty a milovníky extrémních sportů i přírody, kteří se podělí o své zážitky. Pozvání přijal například horolezec Čestmír Lukeš, který bude vyprávět o Tibetu, extrémní cyklista Jan Kopka seznámí se svou cestou po Aljašce, cestovatelka Kateřina Mandulová popíše svůj výstup na argentinskou horu Aconcagua a další hosté.

Na programu je i fotografická výstava šumperského cestovatele Romana Kamlera. Horování moderuje Hanka Písková, hraje kapela Beg Bie Country. Vstupenka na sobotní program přijde na 120 korun v předpodeji, v den akce 150 korun.

Pokud máte zájem získat zdarma lístek na sobotní Horování, které se uskuteční v Domě kultury v Šumperku, zapojte se do soutěže. Informace o soutěži, otázku i kupon najdete v Šumperském a jesenickém deníku, který vychází v pátek 15. listopadu.