„Stejně jako auta na letních pneumatikách mají problémy prázdné kamiony," sdělil dispečer šumperských silničářů René Hýbl. Potíže měli ovšem i silničáři. V Raškově skončil ve středu ráno v příkopu sypač. „Vyhýbal se autobusu a pod vozem se utrhla krajnice," zmínil René Hýbl.

Mimo horských oblastí, kde dopravní situaci ještě komplikuje silný vítr, se sníh na silnicích nedrží, hlavní tahy v nižších polohách jsou jen mokré.
Nepřetržitě jsou v terénu také od úterního večera silničáři na Jesenicku, kde jsou rovněž komplikace v dopravě. „Kamiony stojí v každém stoupání, týká se to hlavně Červenohorského sedla a Ramzové, cesty jsou ale průjezdné, uzavřena není žádná. Problém je, že většina řidičů osobních aut má už přezuto a klouže jim to," řekl dispečer jesenických silničářů František Juhaňák. Dodal, že situace je špatná v okolí Rejvízu, kde se na cestách tvoří závěje.

Na Červenohorském sedle napadlo 18. dubna do rána asi pět centimetrů sněhu. Sněžit má i celou středu 19. dubna.
Na Šumpersko i Jesenicko se vrátila zima

Ve vyšších polohách od úterku napadlo až kolem čtyřiceti centimetrů sněhu, horská služba vyhlásila druhý stupeň lavinového nebezpečí. „Silnice byla ze Šumperku do Loučné nad Desnou jen mokrá, ale pak začalo sněhu přibývat. V Koutech nad Desnou stojí nejméně dvacet kamionů, které nemají šanci na Červenohorské sedlo vyjet. Silnice je pokrytá sněhem, navíc fouká silný vítr a stále chumelí," hlásil ve středu dopoledne z Koutů nad Desnou řidič Petr Kopřivný.

Podle mluvčí policie Ivany Paroulkové není zatím hlášen vyšší počet nehod. „Řidiči jsou zřejmě rozumní a do problémových oblastí se na letních gumách raději nepouštějí," řekla Ivana Paroulková. 

Potůčník – Hanušovice
Zasněžený kraj v dubnu. Tady jsou vaše fotky